2013. március 17., vasárnap

Töltött cukkini

Régebben már írtam az sos bolognai ragumról, amit mindig nagy adagban készítek, amolyan vésztartaléknak, hogy ha valami miatt nem jut időm a főzésre, akkor ez a biztos megoldás.
Azonban a ragut nem csak tésztához készítem, hanem számos egyéb módon is felhasználhatjuk. Én most cukkiniket töltöttem vele, a tetejére sajtot szórtam, igazán egyszerű, gyors és finom ebéd került az asztalra. Amely egyáltalán nem utolsósorban egészséges is!
Töltött cukkini
  

Hozzávalók:

  • 1 adag bolognai ragu (receptjét itt olvashatod)
  • 2 db cukkini
  • 15 dkg reszelt ementáli sajt
 
Egy hőálló tálat kiolajozok, a cukkiniket alaposan megmoson. Hosszában megfelezem őket, a közepét kikaparom egy teáskanállal. A bolognai ragut belekanalazom a cukkinikbe és megszórom a lereszelt sajttal. Közben a sütőt már előmelegítem 200 celsius fokra, amiben aztán fél óra alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése