2013. március 13., szerda

Tojásos karfiol ementálival

Kezdek büszke lenni magamra! Én a nagy burgonyaimádó, már lassan 3 hete nem ettem krumplit. Kitartóan "segítem" férjemet a paleo diétájában, amely szerint burgonyát csak edzésnapokon lehet fogyasztani. Ugyan nekem lassan minden nap edzésnap, de úgy vagyok vele, hogy most inkább kihagyom, annyi más köret, zöldség, gyümölcs van, nem árt a változatosság.
Egyik nap párolt brokkoli volt a köret a menühöz, gondoltam, ha van itthon karfil, azt is berakom gyorsan a párolóba, így két legyet ütök egy csapásra. Berakom a hűtőbe, majd másnap valahogyan felhasználom. Már majdnem el is felejtettük a doboz karfiolt a hűtőben, amikor másnap este bevillant, hogy te jó ég, nehogy kuka legyen belőle... Mit is kéne belőle csinálni? A natúr hús párolt zöldség nekem már uncsi, alapból nem szeretem. Így jött a tinédzser éveim egyik kedvence, a tojásos karfiol, amit mindig unokatesóméknál ettünk, buli előtt vagy után...jajj, azok voltak ám a szép évek...!!!
Tojásos karfiol ementálival
 

Hozzávalók:

  • 1 fej kisebb karfiol
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
 
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, majd párológépben puhára párolom. (Párológép híján nyugodtan főzhetjük is.) Egy kisebb tűzálló tálat kikenek olíva olajjal, belefektetem a párolt karfiolokat. A tojásokat a két gerezd zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel felverem, majd a karfiolokra öntöm. A sajtot lereszelem és a tetejére szórom.
Előmelegített sütőben 180 celsius fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése