2013. március 15., péntek

Baconba tekert csirkemáj fahéjas párolt almával

Igazából a máj a férjem "találmánya", szerintem még főiskolás korában vitte rá az éhség, hogy megtanulja ezt a rettentő egyszerű receptet. Azt hiszem, még udvarló időszakában is készítette nekem...
Baconba tekert csirkemáj fahéjas párolt almával
 

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj
  • 8 szelet bacon szalonna
  • majoranna
  • 4 db szép, nagy idared alma
  • őrölt fahéj
  • 1 tk. kókuszzsír
 
A csirkemájakat megtiszítom, megmosom, majd jól befűszerezem majorannával. Ezt követően egyesével baconba csomagolom őket, hőálló tálba teszem, és alufóliával befedem. Előmelegített sütőben 180 celsius fokon kb. 25 percig sütöm.
A sütés végén leveszem az alufóliát és hagyom, hogy a bacon ropogósra süljön.
 
Közben az almát is elkészítem. Megmosom őket, majd megpucolom, a magházukat kivágom. Egyenletes nagyságúra kockázom őket. Egy serpenyőbe egy teáskanálnyi kókuszzsírt teszek (használhatunk vajat is nyugodtan, nálunk a paleo diéta most nem engedélyezi), majd az almát beleszórom, meghintem egy kis fahéjjal és fedő alatt puhára párolom. Ha már majdnem kész, leveszem a fedőt, és hagyom, hogy a levét elfője és egy kicsit megpiruljon.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése