2013. március 17., vasárnap

Mogyorós-csokis muffin

Mint már írtam, most a paleo szerint étkezik a férjem, én meg lelkesen támogatom, és próbálom én is betartani a diétáját. Viszont az édesség utáni vágy azért őt is eléri bizonyos időközönként. Én pedig próbálok kísérletezgetni. Ez a mogyorós megoldás is így született. Igaz, van benne egy kis étcsokoládé, ami tartalmaz ugyan egy kevés cukrot, de annyira keveset, hogy ezt még ő is bátran fogyassza. És bizony nem is sokáig tart a 12 darab kis muffin.
Mogyorós-csokis muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált törökmogyoró
  • 5 dkg amaránt pehely
  • 2 tk. sütőpor
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. fahéj
  • 30 dkg reszelt alma
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé apróra törve/vágva
 
Az almákat meghámozom és nagylyúkú reszelőn lereszelem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojásfehérje habjának kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba teszem és összekeverem. Ezután beleforgatom a tojásfehérjét is. Közben a sütőt előmelegítem 180 celsius fokra. A muffinsütőbe papírkosárkákat rakok és mindegyiket megtöltöm a masszával.
Kb. 25 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése