Paleo, paleo, paleo...már egy hónapja ez jár az agyamban minden főzésnél, minden sütésnél. Pontosabban előtte, mert hogy a férjem kőkemény, és bizony betartja a diétát. Kompromisszumok azért néha vannak, egy-egy kanál joghurt, egy kocka magas kakaótartalmú étcsoki, de a gluténban nem ismer ilyet, azt szigorúan száműzte az étrendjéből. Pontasabban én, mivel ő azt eszi, amit én készítek! :-)
És ha már ő diétán van, akkor nem fájdítom azzal a szívét, hogy én mást eszek, vagy nassolok, így próbálok újabb és újabb finomságok után kutakodni. Ezt a csodakekszet Pocak Panna blogján találtam, és miután elolvastam, rögtön eldöntöttem, hogy ezt muszáj elkészítenem. Nem is csalódtam, isteni finom lett, és biztosan fogok még ilyet készíteni a későbbiekben is.
Csokis-mandulás keksz aszalt sárgabarackkal |
Hozzávalók:
- 16 dkg mandula
- 6 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg kókuszolaj
- 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 6 dkg aszalt sárgabarack
- 8 dkg méz
- 2 egész tojás
- 1 rúd vanília
A szeletelt mandulát konyhai aprítógép segítségével apróra vágtam, majd ugyanezt tettem a sárgabarackkal és a csokoládéval is.
A kókuszolajat közben megolvasztottam, majd hozzáadtam a tojásokat, a mézet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Jól összekevertem, majd hozzákevertem a száraz alapanyagokat is. Kb. fél órára hűtőbe tettem, ezáltal a massza könyebben kezelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése