2013. március 25., hétfő

Csokis-mandulás keksz aszalt sárgabarackkal

Paleo, paleo, paleo...már egy hónapja ez jár az agyamban minden főzésnél, minden sütésnél. Pontosabban előtte, mert hogy a férjem kőkemény, és bizony betartja a diétát. Kompromisszumok azért néha vannak, egy-egy kanál joghurt, egy kocka magas kakaótartalmú étcsoki, de a gluténban nem ismer ilyet, azt szigorúan száműzte az étrendjéből. Pontasabban én, mivel ő azt eszi, amit én készítek! :-)
És ha már ő diétán van, akkor nem fájdítom azzal a szívét, hogy én mást eszek, vagy nassolok, így próbálok újabb és újabb finomságok után kutakodni. Ezt a csodakekszet Pocak Panna blogján találtam, és miután elolvastam, rögtön eldöntöttem, hogy ezt muszáj elkészítenem. Nem is csalódtam, isteni finom lett, és biztosan fogok még ilyet készíteni a későbbiekben is.
Csokis-mandulás keksz aszalt sárgabarackkal
 

Hozzávalók:

  • 16 dkg mandula
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kókuszolaj
  • 6 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 6 dkg aszalt sárgabarack
  • 8 dkg méz
  • 2 egész tojás
  • 1 rúd vanília
 
A szeletelt mandulát konyhai aprítógép segítségével apróra vágtam, majd ugyanezt tettem a sárgabarackkal és a csokoládéval is.
A kókuszolajat közben megolvasztottam, majd hozzáadtam a tojásokat, a mézet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Jól összekevertem, majd hozzákevertem a száraz alapanyagokat is. Kb. fél órára hűtőbe tettem, ezáltal a massza könyebben kezelhető.
Fél óra elteltével kis golyókat formázok a masszából, ezeket a tenyeremmel koronggá lapítom és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütöm őket.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése