Szombat este, kezdődik A Dal és enni kéne valami finomat, ami mellesleg annyira nem üli meg az ember gyomrát így estére. Szétnéztem a hűtőben, lássam miből tudok gazdálkodni. Hmm..édeskömény, valamilyen saláta biztos jó lenne belőle. De inkább valamilyen édessebbre vágyom. Lássuk, hátha a neten találunk róla egy jó receptet, az általában gyorsabb, mint a szakácskönyv. Bár azokat meg imádom lapozgatni. Mindegy, most marad a net. Rövid keresgélés után meg is találtam a megfelelő receptet, de kéksajt nem volt itthon, így maradt a parmezán, ami általában nálunk mindig van a hűtőben. Salátához vagy egy gyors rizottóhoz, nálunk általában elengedhetetlen.
Hozzávalók:
- 1 db édeskömény
- 2 db körte
- 10 dkg parmezán
- 1 dl fehérbor
- Frissen őrölt fekete bors
- Só
- 1 kk. őrölt fahéj
Az édeskömény külső levelét leszedem, majd hosszában vékony csíkokra vágom. Kevés olívaolajon elkezdem pirítani, közben megsózom picit, majd felöntöm egy kis fehérborral és fedő alatt párolom pár percig.
Közben a körtét meghámozom és szintén hosszában felcsíkozom. Ha elkezd puhulni az édeskömény, hozzáadom a körtét, amit előzőleg megszórtam egy kis kávéskanálnyi őrölt fahéjjal. Öntök még hozzá egy leheletnyi bort, majd ismét fedő alatt párolom készre pár perc alatt.
Tányérra szedem, meghintem frissen őrölt fekete borssal, és reszelt parmezánt halmozok a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése