2013. március 11., hétfő

Paleo diós-répás muffin aszalt vörösáfonyával

Drága jó férjuramnak harmadik hete kezdődik a paleolit diétában, és kezdek én is hozzászokni. Az egyetlen probléma csak az, hogy azért a gyerekeket nem diétáztatjuk, így nekik általában valami más, vagy éppen ugyanaz, egy kisebb változtatással kerül az asztalra. Például nekik kerül a zöldséglevesbe egy kis galuska, vagy grízgombóc, és ők úgyanúgy megeszik a reggeli szokásos kalácsukat vagy tejbegrízüket.
Az egész étkezésben nekem a nasik, édességek hiánya a legrosszabb, és azt hiszem, ez Rolira is igaz. Ma ebéd után is lazán benyúlt a fagyóba a fagyiért, aztán hirtelen rájött, hogy ezt neki akkor nem is szabad...A hétvégén ennek a nasi utáni vágynak a leküzdése végett született meg ez a muffin. Ugyan nem kimondottan édes, aki jobban szereti ez édes ízeket, az mindenképpen tegyen bele egy kis nyírfacukrot.
Paleo diós-répás muffin aszalt vörösáfonyával
 

Hozzávalók: (12 db)

  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 40 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl olíva olaj
  • 4 egész tojás
 
A sárarépát, diót, sütőport, sót, vörös áfonyát és fahéjat egy nagy tálba teszem, fakanállal jól összekeverem. A 4 tojást szétválasztom. A tojások sárgáját és az olíva olajat elkeverem és azt is a tálba öntöm, majd összeforgatom a keverékkel. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem az olajos-tojásos masszába.
A muffinsütőbe papírkosárkákat teszek, és mindet megtöltöm. Jó alaposan rakom tele, pakoljuk nyugodtan akár púposra is.
160 celsius fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése