2013. január 30., szerda

Szilvás-zabpelyhes morzsapite

Ezt a finom morzsapite receptet kézilabdás csapattársamtól, Marianntól kaptam, aki szintén imád sütögetni, új recepteket kipróbálni, mint én. Az ő alapreceptje nem tartalmaz zabpelyhet, de mivel én most épp ezt a korszakomat élem, hogy próbálgatom egyes sütik receptjeiben, hogy mennyi lisztet válthatok ki zabpehellyel, nos így került bele az is. Szerintem nagyon jó íze lett, talán még finomabb is, mint az eredeti. Csak Mariann el ne olvassa!!! :-)
Szilvás-zabpelyhes morzsapite
 

Hozzávalók:

  • 37 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
  •  
  • 60-80 dkg gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 ek liszt
Én most szilva befőttel készítettem, így a cukrot és a lisztet is kihagytam belőle.
 
A tésztához valókat egy tálba kimérem. Két tenyerem közt elmorzsolom, a lényeg, hogy nem kell összegyúrni. Bő felét egy egyenletesen kivajazott közepes tepsibe szórom és egy kicsit megnyomkodom. A szilvabefőttet lecsöpögtetem, egyenletesen eloszlatom a tésztán, majd a maradék morzsával meghintem.
Friss gyümölcs esetében a gyümölcsöket megtiszítom, felkockázom, majd a cukorral és a liszttel összekeverem és így szórom a tésztára.
Előmelegített sütőben 200 celsius fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése