Anyukám nem sűrűn csillogtatja meg sütőtudományát. Valahogy nála mindig kimaradtak az ebéd utáni harmadik fogások. De nem nagyon panaszkodom, mert ennek köszönhetem, hogy elég korán elkezdtem a konyhában szorgoskodni és sütögetni. Ha jól emlékszem az első próbálkozásom egy egyszerű pogácsa volt, amire annyira büszke voltam, hogy másnap még az iskolába is vittem belőle az osztályfőnökömnek. Sajnos arra már pontosan nem emlékszem, hogy mindez mikor is volt, de talán általános negyedik osztályában...rég volt.
No, szóval anyukám sűrűn nem készít desszerteket, sütiket, de eme nagyszerű tiramisut a tökélyre fejlesztette. Ebből sosem marad, sőt inkább azon megy a harc, hogy ki egye az utolsó adagot. Isteni édesség, érdemes belőle egyből két adagot készíteni, mert úgyis pillanatok alatt elfogy!
Tiramisu a'la Mamma |
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4 db tojás
- 3 csomag vanília cukor
- 20 dkg porcukor
- 9 cl amaretto
- 2 csomag babapiskóta
- kb. 4 dl kávé
A tojások sárgáját, a vanília cukrot és a porcukrot jól elkeverem, majd ezután hozzáadom a 3 cl amarettot. Ezzel is elkeverem, majd hozzáadom a sajtkrémet, végül a tojások keményre felvert habját. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot!
A kávéba beleöntök 6 cl amarettot.
Egy közepes méretű tálba először krémet rakok, majd a babapiskótákat megforgatom a kávéban, és sorban belefektetem őket a tálba. Így rétegzem, amíg el nem fogy a krém, a lényeg, hogy felülre krém kerüljön. A tetejére holland kakaóport szórók.
Hűtőbe teszem, majd pár óra után tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése