2013. január 21., hétfő

Sajtleves


A férjem egyik kedvenc levese. A receptet az anyukájától örököltem...


Mivel hétvégén sokat beszélgettünk róla, úgy döntöttem elkészítem neki ezt az egyszerű, de annál ízletesebb levest. Olyannyira jól sikerült, hogy a család legkisebb tagja a maga 2,5 évével úgy döntött ő bizony mást nem is hajlandó ebédelni, csak két jókora tányér leveskét. Ízlett neki! És gyanítom jól esett olyat enni, aminek az elkészítésénél ő volt a főkukta! :-)
 
Sajtleves sült baconnal, sajtos pirítóssal
 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 zöldségleves kocka
  • 5 dkg vaj
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 15 dk edami/ trappista sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld

A leveskockákat egy liter forró vízben feloldom. A vajat felolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd fokozatosan a zöldséglevest. Ezután hozzáöntöm a fehérbort, beleteszem a zúzott fokhagymát, az őrölt fehérborsot és a szerecsendiót. Az egészet felforralom és sóval is ízesítem.
Amikor felforrt, beleteszem a reszelt sajtot, és felolvasztom benne. Végül a tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítom.
Finomra vágott petrezselyemzölddel tálalom, mellé sajtos pirítóst és sült bacont tálalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése