2013. január 15., kedd

Sült fetás medárbegy saláta

Gyors, egyszerű és nagyon finom. Tőszavakban ennyi lenne ez a nagyszerű saláta. Valami könnyűre vágytam és kipróbáltam a párosítást. Igazán fenséges lett, persze megbolondítottam egy kis avokádó olajjal, no és paradicsommal, mert nálam az általában elengedhetetlen egy-egy salátánál.

Sült fetás madárbegy saláta

Hozzávalók:

  • 200 g feta sajt
  • 100 g madárbegy saláta
  • 10 szem koktélparadicsom
  • avokádó olaj - ízlés szerint
 
A salátát hideg vízzel átmosom, salátacentrifugával a felesleges vizet leitatom róla. Ha szívesen fogyaszt az ember salátákat, akkor érdemes egy salátacentrifugát beszerezni, hiszen teljesen más az íze a salátának úgy, ha nem a vízes levelekre kerül a salátaöntet.
Közben a feta sajtot felszeletelem és serpenyőben kevés olíva olajjal megspiccelve elkezdem sütni.

Amíg sül a sajt, a salátát két tányéron elosztom.
A koktélparadicsomokat négy felé vágom és a salátára halmozom.
Miután a sajt mindkét oldalát megsütöttem, eloszom a szeleteket a két salátára. Végül avokádó olajjal locsolom meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése