2013. január 14., hétfő

Bolognai spagetti

 
Nálunk a gyerekek egyik nagy kedvence. Persze ha lehetne tésztát tésztával ennének.



Én gyerekkorom óta ezt a változatot ismerem, tele isteni zöldségekkel, ami mennyei ízt varázsol ennek az egyszerű ételnek. Persze - nem zárójelben - nagyon egészséges is, és még a zöldséget annyira nem szerető gyerekek is simán megeszik, mert észre sem veszik azt benne.
Általában hatalmas adagokat készítek a szószból, aztán kiporciózom és usgyi vele a fagyasztóba. Ha nincs sok idő az ebéd vagy vacsorakészítésre, vagy egyszerűen csak nincs kedvem főzőcskézni, akkor általában ez szokott lenni a mentőkaja. A tészta pillanatok alatt megfő, és addig a szószt is kiolvasztom.

Bolognai spagetti
 
 

Hozzávalók:

  • 30 dkg durum spagetti tészta
  • 40 dkg darált marhahús
  • 3-4 db sárgarépa
  • 3-4 db fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • házi paradicsomlé
  • 400 g hámozott, kockázott paradicsom
  • reszelt sajt
  • só, bazsalikom
 
Egy kis olívaolajon megpárolom az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Utána hozzáadom a darált marhahúst és az apróra vágott sárga-, és fehérrépát, valamint a kockázott paradicsomot.
Bazsallikommal és sóval ízesítem.
Fedő alatt puhára párolom, majd beleöntöm a paradicsompürét és a házi paradicsomlevet. Összefőzöm, majd potmixerrel egy kicsit pürésítem. Így eltűnnek a zöldségnyomok, és szerintem gusztább is.
 
A durum tésztát al dante-re megfőzöm. A tésztára rakom a szószt és reszelt sajtot hintek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése