2013. január 27., vasárnap

Csokis-meggyes muffin

Véleményem szerint az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb sütemény. A leghosszabb idő benne talán a csokoládé feldarabolása. Nekem most azzal sem kellett bajlódnom, mert még Mikulásról rengeteg kis télapó maradt, amit csak gyorsan összetörtem a kezemmel. Levi is nagyban segédkezett, egyre szívesebben csinál apróbb feladatokat a főzés-sütés során. Pedig még csak két és fél éves.
Az alapreceptben nem szerepel a zabpehely, de én egy rész lisztet most kiváltottam rá, és szerintem sokkal lazább, finomabb tésztát kaptam.
Friss meggyel természetesen sokkal finomabb, ha azzal dolgozunk, akkor érdemes étcsokoládéval párosítani, mennyei lesz!
Meggyes-csokis muffin
 

Hozzávalók:

  • 1,5 pohár liszt
  • 1/2 pohár teljes kiörlésű zabpehely
  • 1/2 pohár cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3/4 pohár tej
  • 1/3 pohár étolaj
  • 1 tojás
  • 100 g tejcsokoládé
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
 
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a folyékonyakat. Jól összedolgozom, majd óvatosan belekeverem az apróra vágott csokoládét és a lecsöpögtetett meggyet.
A muffinfmrákat kiolajozom vagy papírkosárkákat rakok bele és elosztom a masszát.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 20 perc alatt készre sütöm. Igény szerint porcukorral tálalható, de anélkül is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése