2013. február 3., vasárnap

Túrófánk házi baracklekvárral

Ezt a kis desszertet tegnap készítettem a rozmaringos-édesköményes fácán mellé, mert nem voltam benne biztos, hogy a gyerekek szeretni fogják a főfogást. A fánkkal meg nem lehet náluk mellényúlni, mert rettentően szeretik. Most egy kicsit kicseleztem őket, mert nem a hagyományosat, hanem túrófánkot készítettem nekik. Egy kicsit több lisztet tettem hozzá, mint eredetileg szoktam és így ugyanúgy szaggathattam, mint a hagyományos fánkot. Mellesleg a fácán szerencsére "bejött" nekik, így a végén csak Beni tudott még egy fánkot enni, Levin pedig - láss csodát - kifogott a desszert.
Túrófánk házi baracklekvárral
 

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • kb. 300 g liszt (attól függ, mennyire vizes a túró)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 100 g tejföl
 
Egy tálban összetörtem a túrót, majd hozzákevertem a tojásokat. Ezután hozzáadtam a porcukrot, a cukrot és a tejfölt. Miután ezzel is összekavartam, fokozatosan adtam hozzá a sütőporral elkavart lisztet. Mikor már nem ragadt annyira, kivettem a tálból és lisztezett deszkán gyúrtam tovább, majd kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtottam. Egy pohárral kiszaggattam a fánkokat és forró olajban kisütöttem őket.
Porcukorral meghintve tálaltam, mellé házi baracklekvárt kínáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése