Ezt a kis desszertet tegnap készítettem a rozmaringos-édesköményes fácán mellé, mert nem voltam benne biztos, hogy a gyerekek szeretni fogják a főfogást. A fánkkal meg nem lehet náluk mellényúlni, mert rettentően szeretik. Most egy kicsit kicseleztem őket, mert nem a hagyományosat, hanem túrófánkot készítettem nekik. Egy kicsit több lisztet tettem hozzá, mint eredetileg szoktam és így ugyanúgy szaggathattam, mint a hagyományos fánkot. Mellesleg a fácán szerencsére "bejött" nekik, így a végén csak Beni tudott még egy fánkot enni, Levin pedig - láss csodát - kifogott a desszert.
Túrófánk házi baracklekvárral |
Hozzávalók:
- 250 g túró
- kb. 300 g liszt (attól függ, mennyire vizes a túró)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 100 g tejföl
Egy tálban összetörtem a túrót, majd hozzákevertem a tojásokat. Ezután hozzáadtam a porcukrot, a cukrot és a tejfölt. Miután ezzel is összekavartam, fokozatosan adtam hozzá a sütőporral elkavart lisztet. Mikor már nem ragadt annyira, kivettem a tálból és lisztezett deszkán gyúrtam tovább, majd kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtottam. Egy pohárral kiszaggattam a fánkokat és forró olajban kisütöttem őket.
Porcukorral meghintve tálaltam, mellé házi baracklekvárt kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése