2013. február 12., kedd

Ropogós gofri

Békéscsabán van egy gofris, amit szerintem mindenki ismer. A rengeteg fajta és isteni illatú édesség szinte mindenkit elcsábít egyszer. Mielőtt a gyerekek megszülettek, a szombati piacozás szent dolog volt az életünkben. Sokszor ott fogyasztottuk el a reggelinket egy jókora sajtos-tejfölös lángos formájában, majd hogy tudjuk mitől vagyunk egész nap "rosszul" még átsétáltunk a piac mellett lévő fent említett gofrishoz és hát finoman szólva még betoltunk egy-egy gofrit is. Roli szigorúan csokihabosat én pedig vaníliás-tejszínhabosat. A gyerekek megszületése után ezek az "bűnözős" alkalmak szinte megszűntek, de a gofriról én így sem mondtam le. Sikerült egy ismerőstől egy fantasztikus receptet szerezni. Bár a csokihab és a vanília-tejszínhab itthon általában elmarad, de nagyon nem bánom, mert szerintem ez magában is mennyei kis ropogtatnivaló.
Ropogós gofri
 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 vaníliáscukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • Csipet só
  • 5 dl tej
  • Reszelt citromhéj
 
Egy tálba szórom a lisztet, majd hozzákeverem a sütőport. Hozzáadom a tojások sárgáját, a lágy margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és szépen lassan a tejet is. Jól kikeverem, hogy csomómentes legyen. A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a masszába. Pihentetni nem kell, azonnal sütöm is a gofrisütőben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése