Egy könnyű "leveske", amit nálunk a gyerekek imádnak. Pedig a zeller nem tartozik a gyerekkedvencek közé szerintem, de nálunk hál' istennek nyerő. Bár krémlevest szinte bármilyen zöldségből készíhetek, kivétel nélkül mind bekanalazzák. Főleg, ha mellé pirított zsemlekockákat tálalok nekik. Így sokszor megesik, hogy a krémes levesből inkább valami főzelékszerű lesz a végére, mert annyi kis ropogós kockát szórnak bele!
Zellerkrémleves |
Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó
- 2 dl tejszín
- 1 liter zöldségalaplé
- tengeri só
- friissen őrölt bors
A zellergumót megtisztítom és megpróbálom közel egyforma kisebb kockákra vágni. Egy lábasba teszem őket, felöntöm a zöldségalaplével, ízesítem sóval és borssal és felteszem főni. Közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára fő a zeller, amit botmixerrel pürésítek, majd hozzáadom a tejszínt. Ezzel kevergetem még pár percig, majd forrón tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése