Valami új édességre fájt a fogam....természetesen csak paleo jöhetett szóba, hiszem drága jó férjuram továbbra is ennek a módszernek él. Hogy őszinte legyek, nem tudtam mit szeretnék csinálni, ezért felkerestem Pocak Panna blogját, ahol rengeteg paleo recept küzöl lehet válogatni és ami a legjobb benne, használhatóak is. Mert sajnos találkoztam már az ellenkezőjével is...
Szóval megakadt a szemem egy nagyon guszta almás pitén, de természetesen nem minden állt itthon rendelkezésemre, boltba nem volt kedvem menni, így úgy döntöttem elkészítem a saját verziómat. Hogy hogy sikerült? Apukám mikor meglátta azt mondta, csak egy falatot vesz belőle a villával...megkóstolta, majd jött a következő mondat: "Vágjál egy szeletet, jó lesz" - nos, azt hiszem, ez mindent elárul az ízéről.
Almás-meggyes pite |
Hozzávalók:
- 200 g darált dió
- 100 g darált mandula
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 egész tojás
A töltelékhez:
- 4 szép, nagy idared alma
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1 ek. darált mandula
- 300 g fagyasztott meggy (vagy friss, de ne befőtt, mert az általában cukrozott)
A darált diót, mandulát és a szódabikarbónát összekeverem, majd hozzáadom a két egész tojást és összedolgozom a masszát. Félreteszem és előkészítem a tölteléket.
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem (hámozni nem szükséges), megszórom őrölt fahéjjal és elkezdem fedő alatt alacsony lángon párolni. Pár perc elteltével hozzáadom a meggyet més hagyom tovább párolódni. Közben egy piteformába sütőpapírt teszek és egyenletesen elosztom benne a tésztát, természetesen peremét is csinálok, hogy a tölteléket megtartsa.
Ha ezzel megvagyok, leveszem a fedőt, és a nélkül párolom tovább a gyümölcsöket pár percig, hogy a levéből veszítsen valamennyit. Belekeverem a kókuszreszeléket és az őrölt mandulát, majd a pitébe szépen elosztom.
140 fokon kb. 50 perc alatt készre sütöm. A piteformában hagyom kihűlni, majd szépen le lehet húzni az aljáról a sütőpapírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése