Nálunk a tészta bármikor és bármilyen formában jöhet. A gyerekek imádják, én szintúgy, a férjem is, de ő ugye mostanság ilyeneket nem nagyon eszik. Mindegy, azért én még készítek magunknak és szerencsére ő ezért nem háborog, inkább készít magának egy gyors paleot...
Ez a tészta most úgy született, hogy lássuk mi van itthon...az biztos volt, hogy tészta lesz, de hogy mivel...amit találtam: fokhagyma, tonhal és a kertben és a fagyóban is mindig van petrezselyemzöld. Imádjuk. Ebből rossz nem lehet! Nem is lett, azóta többször is lekészítettem...mindig elfogy!
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiörlésű spagetti tészta
- 1 fej fokhagyma
- 2×80 g-os rio mare tonhal
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
A tésztát sós vízben al dante-ra főzöm. Közben a fokhagymákat megpucolom, vékony szeletekre vágom. A tonhalat egy nagy serpenyőbe borítom, átmelegítem. A tonhalból olíva olajban eltettet használok, mert így szinte alig kell hozzá plussz olajat öntenem. Ha átforrósodott a tonhal, hozzáadom a fokhagymaszeleteket és pár perc alatt kész is a szószunk. Persze sózom és borsozom, ezt igény szerint javaslom. Közben megfőtt a tészta is, leszűröm, hozzáadom a szószhoz, jól összekeverem, majd megszórom az aprított petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése