Kiderült, hogy a "nagyfiam" szereti a meggyes pitét. Pedig itthon eddig soha nem ette meg, ha nagy ritkán készítettem. Most viszont az oviban sikerült elkapnom egy olyan pillanatot, amikor az én Benim alig várja, hogy végre megkapja a sütijét és úgy habzsolja befelé, mint aki nem ebédelt volna. Bár ez is megeshet, mert néha olyanokat kapnak ebédre, amik nem igazán a "fogára valók"... Ezért is jó, hogy az oviban szinte minden héten van valakinek a szüli-, vagy névnapja, mert akkor ebéd után mindig jól belakmároznak. És szerencsére nem csak mindig habos sütiket, hanem finom és egészséges gyümölcsös csodákat is. Szóval ezen felbuzdulva gyorsan felütöttem a receptes füzetemet és megkerestem ezt a már nagyon régen készített meggyes pite receptet. És ami a legfontosabb: sikere volt!!!
Meggyes pite |
Hozzávalók:
- 25 dkg ráma margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 5 tojás
- 2 dkg vanília cukor
- 25 dkg meggy
A porcukrot és a szobahőmérsékletű margarint egy tálba teszem és alaposan kikeverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, majd a felvert habját.
Ezután a lsiztbe belekeverem a vanília cukrot és óvatosan hozzákeverem a vajas masszához.
Kivajazott, lisztezett piteformába (nyugodtan tehetjük tepsibe vagy tortaformába is) simítom a masszát , majd rászórom a meggyet.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése