Ugyan ezt a "csupa csokis cupcake"-et még a húsvéti ünnepek gyanánt készítettem, de sajnos-nem sajnos azóta teljesen el vagyok havazva munkával, így csak most tudtam leülni és végre bepötyögni a gondolataimat, no meg a recepet. Mert amúgy egyfolytában a gép előtt ülök, csak műs okán, de erről még kicsit később, majd pár poszttal arrébb...
Szóval itt ez a csupa csokis cupcake, én más jelzőt nem tudok rá kitalálni, mert egyszerűen annyira-de annyira csokis...és finom, szerinte, nagyon! Sokat babrálni sem kell vele, szerintem igazán egyszerű. És a legjobb, hogy telis-tele van csokival!
Hozzávalók:
- 250 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 6 egész tojás
- 125 g vaj
- 4 ek nyírfacukor
- 1 narancs héja
- 5 cl narancslikőr
A krémhez:
- 125 g mascarpone
- 50 g vaj
- 3 ek kakaópor
- 3 ek. nyírfacukor
A csokoládét összetöröm, a vajat kockára vágom és a kettőt együtt vízgőz felett felolvasztom. Közben a tojásokat szétválasztom és a sárgáját a narancshéjjal, a narancslikőrrel és a cukorral habosra keverem. Közben felolvadt a csokoládé-vaj és szépen beleforgatom a tojássárgás masszába. A fehérjéket kemény habbá verem és szépen óvatosan beleforgatom a tojássárgás-csokoládés krémbe.
A muffinsütőbe kis papírkosarakat teszek és elosztom a masszát egyenlően. 180 celsius fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm őket.
Amíg sülnek a muffinok, elkészítem a krémet. A mascarponét kikeverem a vajjal, a kakaóporral és a nyírfacukorral.
Ha a muffin megsült, hagyom kihűlni őket. Ha kihűltek, a krémet habzsákba töltöm, és kidíszítem vele a muffinokat. Marcipánvirágokkal díszíthetjük őket.
(Én most húsvét alkalmából nyuszikat is tettem rá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése