Mostanában kicsit elhanyagoltam a blogomat..majd egy éve nem írtam...pedig ez a bejegyzés is készen volt, csak a képet kellett volna feltölteni hozzá...így ugyan jópár hónappal később, de fogadjátok annál nagyobb szeretettel!
Aranyvasárnap van. Békés, nyugodt percek és órák helyett, az egész nap rohangálással telt. Ezt megvenni, azt megvenni és már majd el ismúlt a nap. Az egyetlen említésre méltó dolog, az a só-liszt gyurma készítés volt, amiből aztán karácsonyi díszeket készítettünk a fiúkkal. Most újdonságként be is színeztük őket ételfestékkel, kíváncsian várjuk a végeredményt. Szóval a nap lezárásaként este fél 8 tájban még nekiláttam megcsinálni az egyik állandó karácsonyi ropogtatnivalónkat. A legjobb benne, hogy akár egy héttel ezelőtt is elkészíthettem volna, mert a fagyasztóban semmi baja nem lett volna. De én jobb szeretem a végére hagyni a dolgokat! :-)
Aranyvasárnap van. Békés, nyugodt percek és órák helyett, az egész nap rohangálással telt. Ezt megvenni, azt megvenni és már majd el ismúlt a nap. Az egyetlen említésre méltó dolog, az a só-liszt gyurma készítés volt, amiből aztán karácsonyi díszeket készítettünk a fiúkkal. Most újdonságként be is színeztük őket ételfestékkel, kíváncsian várjuk a végeredményt. Szóval a nap lezárásaként este fél 8 tájban még nekiláttam megcsinálni az egyik állandó karácsonyi ropogtatnivalónkat. A legjobb benne, hogy akár egy héttel ezelőtt is elkészíthettem volna, mert a fagyasztóban semmi baja nem lett volna. De én jobb szeretem a végére hagyni a dolgokat! :-)
És ami még szuper ebben a ropogtatnivalóban, hogy egy adagból rögtön három tekercs is lesz, így akár a két ünnep vagy szilveszter napján is csak kikapok egyet a fagyóból és gyorsan készre sütöm.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás sárgája
- 25 dkg vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 kávéskanál só
- kevés tej az összedolgozáshoz
A töltelék:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg reszelt sajt
A hozzávalóit egy nagy tálba mérem, majd jól összedolgozom. Három részre osztom,jd egyesével alufóliára téglalap alakúra nyújtom őket. A töltelékhez a vajat és a reszelt sajtot jól összekeverem, amjd azt is 3 részre osztom és rákenem a kinyújtott tésztára. Az alufólia segítségével szépen feltekeme őket, majd ugyanabba a fóliába visszacsomagolom és fagyasztóba vagy hűtőbe rakom, attól függően, hogy mikor szeretném megsütni. Ha hűtőbe teszem, egy napot hagyom állni, majd szépen felszeletelem. Tepsibe egymás mellé sorakoztatom őket és forró sütőben addig sütöm, amíg szép rózsaszínű lesz a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése