A sok grill zöldség mellett végre valami igazán jó alternatíva a krumpli és a rizs kiváltására.
![]() |
Karfiol rizottó |
Hozzávalók:
- Egy fej karfiol
- 5 szál újhagyma
- 1 sárga pritamin paprika (ha épp nincs itthon csak piros, akkor azt használok)
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Késhegynyi kurkuma
- Parajdi só
- Frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az újhagymát megtiszítom, majd vékony karikákra szelem. A paprikát apró kockákra vágom. Egy magasabb falú serpenyőben kókuszzsírt melegítek, amin elkezdem párolni a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadom a paprikát is.Közben a karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom. Konyhai aprítógépben rizsszem méretűre vágom őket.
A krafiolt hozzáadom a paprikás újhagymához, és fedő alatt párolni kezdem. Amíg elkezd páérolódni, megmosom a paradicsomot, apró kockákra vágom és hozzáadom a karfiolhoz. Ízesítem sóval, borssal és kurkumával, ami gyönyörű színt kölcsönöz neki. Egy kis vízzel még meglocsolom és fedő alatt készre párolom.
Lehet roppanósra, vagy puhára, kinek milyen az ízvilága. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzöldet adok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése