2014. november 21., péntek

Kókusz tekercs

Az egyik kedvencem receptje következik. Anno gyermekkoromban anyukám mindig keksztekercset készített, az is mennyei volt és mindig kicsit változtattunk a nevén .ex tekercsre...ez rém igzi volt tizenévesen!
Ma már inkább kicsit kókuszosra csinálom, már csak azért is, mert a férjem családjában ezt kókusztekercsnek hívják...persze a recept ugyanaz volt. Én meg úgy döntöttem, ha már kókusz tekercs, akkor a krémbe is rakok egy kis kókuszt ráadásképpen!
Kókusz tekercs
 


Hozzávalók:

  • 15 dkg keksz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • fél dl kávé (nálunk ez koffein mentes a gyerekek miatt)
  •  
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • kis citromlé
  • 2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba teszem(nálunk általában dupla adag készül) és összegyúrom. A konyhapultra terítek egy nagyobb darab alufóliát, majd azon téglalap formájúra nyújtom a tésztát. 
Ezután a szobahőmérsékletű vajat kikeverem a porcukorral, citromlével és kókuszreszelékkel.
Egyenletesen elkenem rajta a krémet és az alufólia segítségével felgöngyölítem a tésztát.

Az alufóliába becsomagolom és a hűtőbe teszem pár órára, hogy összeálljon. Tálalás előtt megszórom kókuszreszelékkel a tetejét. Pár órás hűtőbeli vendégség után gyönyörűen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése